2019. május 22., szerda

Béke és Szeretet szivárványhíd


Béke és Szeretet – szivárványhíd 

Ez egy korábbi történet. Még 2017 november 1-én voltunk a temetőben a párommal, Krisztinával és anyukájával, Rózsikával a sírokat megnézni, és elmondtunk egy imát az Ősökért. Késő délután volt, és a nap már alacsonyabban járt, dél-nyugaton. Ahogyan a Mecsek felé néztem  - az egész hegyet átívelő – szivárványt láttam. Gyönyörű volt, én még soha sem láttam a halottak napján szivárványt az égen. A lányok is elbűvölve nézték. 

És jött hozzá az üzenet: Ez a Béke és a Szeretet hídja. Új módszer a mai naptól, a konfliktusok feloldására. 

Krisztina és Rózsika nagyon sok életen át volt szoros kapcsolatban. A mostani anya-lánya kapcsolat is ennek megfelelően számtalan kihívással van „megspékelve”. Ezek feloldása eddig nem járt teljes sikerrel.
A Csoport munkájában számtalan ilyen helyzettel találkoztunk az elmúlt 20 év alatt. Ilyenkor mindig megkerestük a konfliktus sztoriját, és átírtuk azért, hogy a béke és a szeretet vegye át a szerepet az ellentétek egymásnak feszülése helyett.
A Teremtő segítségével eddig ez a technika kiválóan működött. Természetesen ilyenkor elkerülhetetlenül fel kellett deríteni és „kibogozni” azt, hogy mi okozta a feszültséget. Mondani se kell, hogy maga a felderítés és a régi történet felelevenítése magában hordozza egy nagy adag feszültség keletkezését is. És nem mindenki tudja-tudta nyom nélkül „átírni” önmaga érzéseiben ezt a helyzetet. 

Az új technika ezen segít átlépni. 

Nem kell a konfliktust felderíteni,- kimazsolázni, elég az az érzés, hogy: most kellene valamit tenni, mert nem vagyok harmóniában azzal a személlyel, akiről szó van. És az okok keresése helyett azonnal a Béke és Szeretet szivárványhíd segítségével az egész folyamat végére érkezhetek, ha elgondolom, hogy ezt választom: 

Béke és Szeretet!

És ezt tudatosan adom magamból. Persze én is a Teremtő Istentől kapom, hiszen ez az Isten alaptulajdonsága, jellemzője. 

Ez már két éve történt. Az eltelt idő alatt már sokaknak sikerült „elkapni a fonalat” és megoldani egy-két feszültséget.
De nem vált még a Csoportban se általános megoldó technikává. Pedig milyen egyszerűnek látszik. 

Hiszen nem kell más:
-          csak önmagam gondolatait kell féken tartani és
-          nem az okokat, és saját igazamat keresni, és
-          magamat felmenteni, és
-          a másik embert hibáztatni, és
-          azonnal kinyilvánítani, hogy nem én tehetek róla….

Hát ez az…. Az Egóm…. aki mindig számon tartja azt a lehetőséget, amikor saját magam hibája helyett mást lehet hibáztatni, és azonnal elégtételt lehet venni. Ez a vágy és ösztönös berögzült gondolati- és érzelmi minta mindenkinél kéznél van. Működik akkor is ha nem hívom,- nem akarom,- nem is gondolok rá. Ameddig észreveszem már végig is futott az egész láncolat, és nyakig vagyok a mások hibáztatásában. 

A Béke és Szeretet szivárványhíd erre kínál megoldást. Persze… gyönyörű Földünkön ez sincs ingyen… mindennek megvan az ára. 

Ebben az esetben nem kevesebb az ár, mint a: tudatos odafigyelés.
 
Elhatározás és kontroll az eddigi gondolkodási mintám fölött. Nagy lélegzet vétele mielőtt bármit is kimondanák, és közben az is kell, hogy eszembe jusson…

ÉN MÁR ELHATÁROZTAM, HOGY:
A BÉKE ÉS SZERETET SZIVÁRVÁNYHÍDJÁT ALKALMAZOM AKKOR, HA VALAMI KONFLIKTUST „VARÁZSOL” ELÉM AZ EGÓM…

Mindenkit megnyugtatok, az Egó tud varázsolni. 

Nem is gondolok rá, és nincs is szándékomban veszekedni, vagy feszültséget kelteni, mégis amikor megszólalok – később saját magam is megdöbbenve tapasztalom, hogy  - már megint egy régen lerágott csontot dobtam a köztudatba,…
A beszélgetés az addig békés csörgedezés helyett „felágaskodik”, megfeszülnek az idegszálak,- és sokadszorra sem lehet megtalálni a megegyezést, hogy akkor…és ott mi is történt valójában, és ki az oka annak… és kinek kellene önmagát mérsékelni, stb.. akár századszorra sem.
Ilyenek vagyunk. Szinte mindenki. Kinek-kinek más és más a vesszőparipája, de van… és működik. 

Szerencsére már tudjuk, hogy milyen folyamtok játszódnak le ilyenkor.
A sokszorosan végiggondolt,- élt valós,- vagy vélt sérelmek olyan beidegeződött érzelmi,- gondolat,- és cselekvési mintát hoznak létre, ami automatikusan leszalad bennünk anélkül, hogy szándékos akarati impulzust kellene elindítanunk. Mondhatjuk azt is, hogy ilyenkor a korábban működtetett énünk automatikusan átveszi az irányítást, és végigfut az egész folyamat „idő- és erő takarékosság jegyében” bennünk, hiszen ezt már százszor lerágtuk és mindig ugyanarra jutottunk: nem én vagyok a hibás….
 
Az Egó nagyon szereti ezeket a mintákat, és gyakran alkalmazza a tudatos figyelem kikerülésével. 

Így keletkezik az a mocsár,- fekete dagonya, ami két ember között akár egy életen át is képes fenntartani ezt a helyzetet, és nem engedi a kibékülést. 

Az is gyakori, hogy már egyik sem emlékszik arra, hogy mi is a kiindulási pont. Az előző életekben keletkezett mocsár esetében pedig természetes, hogy:
senki sem emlékszik már semmire…. csak arra, hogy:
utálom és pont,…. rá nézni se tudok,… a szeme se áll jól,… kiráz a hideg, ha a közelembe kerül… stb…

A Béke és Szeretet szivárványhíd erre ad megoldást.
De elszánt akarat kell hozzá…. és ez is működik. 

Megkérdezhetjük: mire jó ez? Miért nem jó a régi?
A Béke és a Szeretet önmagában is csodát tesz…. bennem, aki erre gondolok, vagy ezt sugározom ki.
A régi módszerrel pedig a sejtek egy része előbb utóbb összecsomósodik, és betegséget okoz….

A Béke és a Szeretet hatalmát mi megtapasztaltuk, és gyakoroljuk. Senki se gondolja, hogy mindig,- és minden témában,- és helyzetben azonnal sikerül. Sajnos nem… de az akarat és a gyakorlás meghozza a gyümölcsét, és itt is megtörténik a varázslat. 

Ezt az ismeretet már rég óta mondogatom, de eddig nem írtam le. Ma egy hete megjött a befejező gondolat hozzá.
Azért ilyen fontos ennek a leírása, mert maga a Teremtő legbelsőbb tulajdonsága tükröződik ebben.
Békével tűri az idők kezdetétől az összes bukott szellemiség, majd később a segítők tévedéseit, hibáit, és elnéző mosollyal szemléli tekergéseinket, mert a benne lévő Szeretet ezt diktálja. 

Ő maga, a Teremtő a Béke és a Szeretet forrása. 

Ezért hatékony ez a módszer, ha élünk vele.
Pécs 2019 05 20.

Szeretettel: István


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése