2012. január 29., vasárnap

SZIMBÓLUMOK


A szimbólum görög eredetű szóösszetétel. Röviden annyi, hogy milyen jel, kép, tárgy tartozik az adott dologhoz. Lehet fizikai szinten, érzésben, álom útján, meditációban, látomásban, elragadtatásban stb. Tehát jelképes értelmű, kifejező, segítő, felismerő. Nagyon fontos, hogy kinek szól az információ. Kinek a részére kértük vagy csak, úgy jött a segítség?!

Ugye véletlenek nincsenek, meg van az Univerzum maga törvénye. A Tudatalatti megnyilvánulása, a Tudatos énben, a szimbólumok nyelvén történik.
• a lélek és a szellemvilágunk legmélyebb kútja a szimbólum, amiből állandóan iszunk anélkül, hogy tudnánk róla.
• "Legnagyobb" szimbólum a földi világban a pénz. Most szándékosan nem beszélünk róla, külön előadás tárgyát képezi. "Kérj és megadatik!"
• Érezzük a Szerető végtelen Mindenséget, de megfogalmazni nem tudjuk.
• Az Őselemek üzenetei a szakrális jelek. Ezek a formák, jelek, érzések, rezgések nyelvei.
• A fák, a virágok, az állatok segítő rezdülései.
• A szellemvilágból nagyon sok információ érkezik, kérjük ki Bölcs Tanítók véleményét. Tartozzunk egy szeretet egységhez.
• Az álmaink által is kapunk segítő vagy figyelmeztető jeleket.
• Az ásványvilág a gyógyító kövek a Végtelenből jövő információs tárház.
• A gyógyfüvek is külön tudományág, szakavatott személytől kérjünk segítséget.
• A népi bölcsességekből született szimbólumokat is, nagyon jól tudjuk beépíteni életünkbe.
• Törzsi szokásokat tartsuk tiszteletben.
A szimbólum azért ősibb, mint a nyelvek kialakulása, mert alappillére minden emberi civilizációnak. Nagyon sok a hasonló egyetemes szimbólum /kereszt, kör, háromszög, piramis, életfa stb./ S mind egyedi és különleges, részünkké válik. Beépülnek a mindennapi és főleg spirituális életünkbe, pld. mértani formák, színek mesés világa, a számok.
Először észre sem vesszük őket, csak úgy vannak. Azután egyre jobban az érzéseinkbe hatolnak. Belső szemünk számára letisztul a kép. Lehet, hogy azonnal választ nem kapunk, legyünk türelmesek.
Lehet, hogy több síkon fog érkezni az információ, vagy még nem jött el az idő, segítőink tudják, mikor mire van szükségünk.
Minden esetben el kell fogadni a dolgokat, és bízni kell, az égiek vezetésében.
Vágyunk a szimbólumok tudására, mint egy falat kenyérre Jézustól. Jeleken keresztül az Ő megismerésére, és általa az Atya kegyelmére. JÉZUS a legcsodálatosabb szimbólum.
A Bölcs Tanító, Gyógyító. Isten létezésének tudatos szimbóluma, örökké élő, létező. Szűzanya a Szeretet az Igazság, Tisztaság szimbóluma. A jelek értelmezését elemezzük csoportosan. A Krizantén, Planetár tanításokban megtaláljuk az egység szépségének, jóságának erejét.

Amikor együtt, világítunk dolgozunk, Mennyei Atyánk nagyon boldog! Kezünket soha el nem engedve, vezet és figyel, hogy a megtanult ismereteket, miként fordítjuk az emberiség megsegítésére, a tanításban, a gyógyításban, a megértésben, a hazakísérésben.


Kedves olvasóim, legyünk tudatosak figyeljünk minden szóra, jelre, beszédre, érzésre, fogadjuk el elődeink, bölcsen végigjárt útjainak tapasztalatait, és merítsünk belőle.

Ui: A szimbólumok részletesebb elemzése egy következő előadásban lesz.
Előadó: Micsutka Ferencné Inci
Időpont: 2010.06.28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése