2020. január 31., péntek

Önkontrol


Önkontrol…

Beszélgettünk a Csoporttal, és kerestük azt a fogódzót, amellyel felismerhetjük saját magunk magunkról, hogy vajon hol tartunk az „úton”. Mennyire sikerül a hétköznapokban bevinni gondolkodásunkba,- cselekedeteinkbe a Teremtő három kiemelt tulajdonságát: a Szeretet – Elfogadás – Igazságosság elveit. 
Egyáltalán – felismerhetjük valamiről, hogy hányszor döntünk jól egy nap alatt, és hányszor nem? Ki tud ilyen kérdésre felelni,- hiszen azt sem tudjuk, hogy mennyi döntést kell meghozni egy nap alatt.
Kivéve ha: megkérdezzük Krizantént… és megkérdeztük….

Azt válaszolta, hogy: egy mai átlagos ember egy nap alatt 44 döntést hoz átlagosan… 

Persze most már könnyű tovább vinni a témát… Krizanténtól tudjuk, hogy a mai emberiség 71 %-a döntött a jó mellett. Így ők a földi életüket nem Lélek szintű,- hanem – az egyesült Lélek Duál párokból álló - Szellem szintű irányítással élik minden nap. Ez minőségileg magasabb szinten teszi lehetővé azt, hogy a döntésekben a három alapelv beépüljön. 

A mai Emberiség azonban nem csak a felemelkedettebb emberekből áll, hanem további 28,1 % a billegők tábora. Így az átlagos ember fogalmába ők is beletartoznak. És sajnos ide kell számolni azt a 0,9 %-ot is akik a rosszat választották. Most ugyanis nem a minősítés,- hanem a számbavétel lehetősége a fontos. 

Krizantén elmondta, hogy mindezeket egybe véve: a mai emberek átlagosan 23 döntést hoznak meg úgy, hogy abban figyelembe veszik – persze nem a napi tudat szintjén, hanem „ösztönösen” – a három alapelvet. 

Ez nagyon jó, mert már túl van a matematikai felezőn…. Ugyanakkor tudjuk, hogy az igazi előre haladás akkor indul el, ha bármiben is elérjük az arany-metszés 1000:618 arányát. Ez esetünkben 27  jó döntés után következne be. 

Ezeket fontolgattuk, ízlelgettük és kíváncsiak lettünk arra, hogy itt a Csoport tagjai hány jó döntéssel élik meg napjaikat a hétköznapokban… úgy, hogy erről eddig fogalmuk sem volt? 

Hát… mindenki tudja, hogy egy ilyen kérdés feltevése és az arra kapott válasz már az egó érzékenységét,- a szabad akaratot érinti erősen. A Csoport tagjai egymás előtt is érezhetnek elvileg olyan tartózkodást,- szégyen érzést,- stb. ami visszatartaná attól, hogy egy másik ember megtudja azt, hogy „én hol tartok” most… Nyilván mindenki máshol tart, és ezért alkalmas egy ilyen számadat arra, hogy a másik fölötti  büszkeséget ébresszen abban, akiben még megvan a hajlam erre a büszkeségre.

Nagy örömömre szolgált, hogy mindenki habozás nélkül felvállalta, hogy lekérdezzük Krizanténtól a saját adatát. 

Az eredmény pedig visszaigazolta az örömöt: mindenki a napi 30 döntés fölött ért el eredményt…ami persze messze van a 44-től, de meghaladta az arany-metszés 27 számadatát. 

És ez azért nagyon jó, mert benne van a felemelkedés ütemében, a jó tudatos választásának gyakorlásában, az erre való törekvésben is. Csak az enyémet nem mondta meg…. ennyit mondott: igyekezz még jobban…

Látni kell, hogy ez nem csak kíváncsiság, hanem olyan önkontrol, amely segít visszahatni a hétköznapok szabad akarat gyakorlásának milyenségére is.
 
Megerősített mindenkit, hogy a saját eredménye nem lehangoló, hanem bizakodásra serkentő. 

Elősegíti, hogy önmagát „jó emberként” határozza meg, és fogadja el.
Eltávolítja az esetleges félelmet, ami a bizonytalanság érzésével – az eddigi visszajelzés hiánya miatt – bárkiben felmerülhetett.  Egyszóval, nem a kivagyiság, hanem az önbizalom megerősítését szolgálta.
Köszönjük Mennyei Atyánk, Krizantén, Tűzvirág és minden égi segítőnknek….

2020-02-01.
Szeretettel: István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése